Rytíř

Rytíř

Anotace: ...

Muž v brnění potácí se lesem,
podle odění rytíř s modrým chocholcem.

Opírá se o meč, teď na zem si kleká.
Těžce oddychuje, ta zbroj je těžká.

Přilbice leštěná, hledí si zvedl.
Do korun stromů se zadíval a do trávy lehl.

Meč k prsům si přitiskl a pevně jej svíral.
Z levé ruky pak rukavici snímal
a z ní bílý kapesníček vyňal.

Podíval se na něj a do očí slzy mu vnikly.
„Má paní, proč přerušili jsme jen styky?“

Jeho ruka klesla, dech se krátil.
Bitvy přežil, však žal ho schvátil.

Leží tu rytíř, silný a statný,
čestný, chrabrý, ve válkách slavný,

Ve zbroji lesklé, leží tu v trávě.
Umírá z lásky, umírá za tě.
Autor Daviran, 28.10.2007
Přečteno 353x
Tipy 4
Poslední tipující: Andee, Pauline Toywelová, Erion Fate
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vidíš? Já ti řikala, že tvoje básně jsou úchvatný :)

01.11.2007 20:18:00 | Eylonwai

krásná, taky mám jeden kapesníček :)

29.10.2007 17:31:00 | Andee

krásná, taky mám jeden kapesníček :)

29.10.2007 17:31:00 | Andee

Tak tohle vezme za srdce, krásný..

28.10.2007 16:00:00 | Erion Fate

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí