Pejsek
Anotace: má smysl zůstat ve vztahu za každou cenu?
Ty zavoláš a já přiběhnu.
Ty poručíš a já poslechnu.
Čekám na tvé pohlazení, ač důstojné to vskutku není.
Vždyť ty jsi tady pánem a já jen psíčkem tvým.
Ty jednáš jako král se svým sluhou posledním.
Dlouho jsem to snášel a snášet asi budu.
V duchu tě však proklínám, vidím v tobě zrůdu,
jenž je sama v zajetí, v duši tvé je prokletí.
Mně však není pomoci, trpím těžkou nemocí.
Chorobný jsem láskou k tobě, a tak nepoddám se zlobě,
kterou ve mně probouzíš, svým vládnutím mě pokoříš.
Vím, že tobě vládne strach, jenž ničí náš vztah.
Doufám však, že i já budu jednou pán
a cestou naší lásky půjdem spolu dál.
Komentáře (1)
Komentujících (1)