Rozkvetlý den
Anotace: Dnes máme 6. výročí :-)
Na stěně plakát
k motýlovému výročí
malovaný srdcem
naší nejmladší
Postel v nové tváři
žlutých a modrých barev
(moje překvapení)
Všude svíčky –
plamínkové připomenutí
slavnostního večera
Písmenka (i z modelíny)
na přáníčkách,
obrázky otisků fantazie dcery
...
Ty
(celý den v montérkách, pak squash)
Já
(šedivá z kanceláře a třídní schůzky)
vcházíme
do novorozené ložnice,
která nás vítá předvečerem
šestého výročí
prvního milování
...
Oblíbené vínko, zákusky,
poklidný rodinný večer
(jako vždy ... někdo schází...
to pro dvě hnízda ptáčat
... proto bude opakování ...)
Voňavá měkkost objímá
naši vyčerpanost
a odváží ji někam do říše snů
...
Neviditelné paprsky
Tvými dlaněmi
pod peřinou
vítají nový den
Slunce vstupuje
do našich těl
a Tvými ústy šeptá
„krásné výročí“
Extáze spojení
spěchá někam do nebe
a my opět obyčejně
do montérek a džín
...
Další všední den
...
jen rozkvetlý
krásnou vzpomínkou
prvních doteků,
které daly růst
těm dnešním
s jistotou vzájemnosti
Přečteno 656x
Tipy 27
Poslední tipující: pejrak, isisleo, Lucie Teru, vapiti, s.e.n, Žqáry, Ayla, Bíša, Zamilovaná do nezamilované doby, Pišák, ...
Komentáře (19)
Komentujících (18)