Lásko?
Anotace: Pánové, neberte jako diskriminaci, že lásce připisuji ženskou schránu...
Lásko, z okvětních plátků růže stvořená,
stíráš hranice mezi nocí a dnem.
Čarodějko, v srdcích toužících zavřená,
provázíš poutníky věrně jejich snem.
Lásko, odpusť, že bránit se Ti snažili mnozí,
to zklamání je srazilo v kolenou.
Milovat, trpět, věřit a ctít, není jim cizí,
den co den, modlí se prosbou niternou.
Lásko, Tys´ žena bojovná, avšak pokoru znáš,
ženeš srdce smrtelná vpřed, aniž čeho dbáš.
Nech bárku mou v přístavu naděje zakotvit.
Sic zuřící bouře, jež v širém moři hladinou zmítá,
z posádky trosečníky zrodí, zoufalá zvířata lítá.
Mně nezbylo, než Tobě se mlčky podrobit.
Přečteno 354x
Tipy 2
Poslední tipující: Padající listí, prostě Zuzana
Komentáře (1)
Komentujících (1)