Dotyková symfonie
Anotace: ..předehra... Jiří senior
Doteky a s láskou k tomu
když srdcí dvé v rytmu bije,
jak směsice vzácných tónů
zní dotyková symfonie
Propojení touhy dlaní
to flétna je a hvizd na ni,
prstů hříčka v rytmu tance
harfy strun je resonance,
dotyk dlaně na horké čelo
jen sólo trubky. Již odeznělo
Prst co zamknul moje ústa
jak bubnů partitura pustá,
na vlně lkání mandolíny
blikají tvé oční stíny
Knoflíčku stisk od košilky
co něžné na hoboje trylky,
za štěbetání klarinetu
zrakem leštím perleť nehtů,
v oušku jazyk, ten trik starý
zvonivý je smích od kytary
Již tváře se tisknou rozechvěle
dvojzpěv zní houslí a ukulele,
naše rty se dotkly spolu,
glysando tklivé na violu
Pevně zas obejmu tě v pase
to tympán jemně natřásá se,
snad dechem načechrání vlasů
za brumlání kontrabasů
Tak trombon ječí a čelo pláče
pod rukou zkušeného hráče
co v dotyk lásky změní květy
až rozezní se kastaněty
Avšak, a nestyďme se za to,
že nedošlo až na vibráto...
Bez polechtání xylofonu
minout lze pár prázdných not,
pak sex - jen dálné chvění zvonu
a zpěv slov tvoří doprovod
Přečteno 568x
Tipy 34
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, G30R63, Blázen? =), Špáďa, ni.va, Bíša, xavian, s.e.n, Agnees, David., ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)