Le soleil pour toi

Le soleil pour toi

Anotace: Verunce z lásky...

Dnes v půl sedmé
Se ráno nebývale dychtivě opřelo do mých spánků
A já s očima ještě ve snových tmách
Rozespale vystrčil ruku z okna a sítkem na čaj
Vylovil z olověných pentlí mlhy
Dvacet deka slunce
V ten mžik jsem si vzpomněl na Boulevard de Capucins
A na to jak asi voněla Paříž v roce 1874
A na to jak hebké jsou tvé ruce

Pár horkých zrnek jsem si dal do kapsy
Aby mě hřála až se půjdeme
S psiskem nadýchat zimy
Poslechnout si
Jestli i dnes sníh křupe jako z Ladových obrázků

A zbytek nechal pro tebe
Aby tě hřál, než se vrátíme domů
A polibkem a veselým štěknutím
Ti odhalíme nový den..
Autor Herjann Skald Vargstjern, 28.11.2007
Přečteno 439x
Tipy 17
Poslední tipující: teranosaur, Juan Francesco de Faro, Aglája, mamina, Mirka Hedbávná, brooklyn, Elena Suchomel, Maro Deives, oakbark, Marfuša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

super ... tahle nemá chybu ...

15.02.2008 19:45:00 | mamina

líbí

páni to jsou nádherné verše. nevtíravé a kultivované

13.02.2008 22:50:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel