Příliv a odliv
S přílivem vítám jej u svých břehů
Toulavý námořník žízeň má
Proč pokušení odolat nedovedu
Ptám se, když s odlivem odplouvá
Proč býti přístavem a ne lodí
Ta přece na nic nečeká
Anebo větrem, v němž se vlny rodí
Který se dálek nikdy neleká
Pinasou, jež hladinu něžně hladí
Každý pirát by ji hned chtěl mít
Příliv a odliv své pohyby sladí
Loď popluje, kam jen bude chtít
Přečteno 494x
Tipy 4
Poslední tipující: Veru, Psavec, xavian, Lizzzie
Komentáře (3)
Komentujících (3)