Úděl smutku
Anotace: Jedna z mých starších. Byla pro mě dlouho aktuální, ale teď jsem na pochybách. E
Zas zlý osud mě stíhá.
Já už jenom koukám,
jak den se za dnem míhá
a naděj v sobě stloukám.
Ač smutek za smích skrývám
a deštěm kryju slzy
Zlá tušení mívám,
že žal přijde brzy.
Že další rána padne
a srazí mě dolů.
Že další růže zvadne
a přijde další z bolů.
Já dostal úděl smutku
a musím ho přijmou.
A není tu již skutku,
jenž by jej mohl vyjmout.
Však proč dostal jsem touhu,
již naplnit nejde?
Ze štěstí jen čmouhu,
z níž sotva něco vzejde.
E
Přečteno 422x
Tipy 4
Poslední tipující: lupínek, unstoppable, Gothic.Princess
Komentáře (0)