Chodec

Chodec

Anotace: Další zklamaná báseň

Nedopalek cigára padá k zemi,
Následuje šplouchnutí kaluže.
Obloha s ďáblem se snoubí
A mokrý kabát přestává hřát.

Voda za límec zateče,
Ochladí zpocenost zad.
Silný vítr klobouk odnese,
Co víc si přát.

Oslepené oči
Přívalem deště nebo záplavou slz,
Pozorování zablácených nohavic,
V kapsách holé nic.

Na čele ukrutná horečka,
V hlavě bouře,
V rukou rozmočený dopis
A rozmazané psaní před očima.

Drahý můj čitelné je,
Následuje rozmazané nic,
Další setkání?
Nepočítej s ním víc.

Papír kousek za kouskem padá,
Za každý měsíc jeden list,
Cáry zmizí v kanálu
A s nimi i ten planý cit.
Autor Petr Šajdar, 01.12.2007
Přečteno 332x
Tipy 3
Poslední tipující: Ceraa, Pazdi
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

zvláštní básnička, ale moc pěkná :)

01.12.2007 11:12:00 | Ceraa

líbí

hezký...smutný...ze života...
jen imo...moc planý cit to asi nebyl...to by ta básnička byla trošku jiná;-)

01.12.2007 10:17:00 | Pazdi

líbí

JO, todle už je ono, ne asi :-)

01.12.2007 10:05:00 | Enlightener

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel