Barborka
Tebe jsem ještě neviděl,
spodničku máš bílou, naškrobenou,
sukničku stříbrem vyšívanou.
Pověz mi pověz culíkatá,
odkud si se tady vzala?
Mraky mě přinesly,
vítr mě přifoukal.
Jakpak ti říkají?
Barborka, nebeská panenka,
Utrhneš-li si mě,
pak celá rozkvetu,
od květů do květů ,
stane se ze mě višňová nevěsta
a vonět domovem nám bude štěstí!
Přečteno 328x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, 6thSun, Pišák, vodnař, Psavec, Bíša, Dračičák
Komentáře (4)
Komentujících (4)