...Čti, než se setmí...
Anotace: Někdy používám k vyprávění o sobě zvláštní způsoby...stačí se jen trošku snažit a vcítit se do kapky fantazie...i když je to občas nebezpečná záležitost...:-D
Leželi jsme na podlaze
pokoje č. 111
zatímco hrál si osud
s klíčkem na recepci
hlavu podpíral ti kufr
a já z novinových článků
vystřihávala vhodná slova
.
Nebe bylo svědkem
šedě zmalovaným
šmouhami z dýmu nedopalků
na slunečním popelníku
a sem tam plivlo vločku na balkon
když o mé rty rozřízl jsi
chudokrevnou jahodu
a pak přišel s desinfekcí
vyšumělým vínem
ať zaokrouhlená skutečnost
srdce nezanítí,
do prstů se nevpíjí
kdy chvíle klidu
od poetiky rebelství
zbylá jadérka krade
/i přes mé mlčení/
ulhaným madonám v přízemí
a hladovým vrabcům u okapů
.
Vylepila jsem svůj příběh
z útržků dění na tvé tělo
a z kůže se stal plakát
na plápolavou duši...
teď jen zrcadla vybalit
z prostěradel zbývá
a naučit tě číst
v odlescích na pelesti
než se stěny začnou žárem drolit
než přestane den čas ukazovat
na slunečních hodinách…
Přečteno 451x
Tipy 42
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Barunka=o), Meriel, Já Esther Ruth, blue, s.e.n, Psavec, Pišák, Jan na Druhou, el viento, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)