Jsi pro mne všechno
Jak plamínek svíčky,
Co z temnoty svítí,
Jak bublání říčky,
Co z hory se řítí.
Sluneční paprsek,
Jak svěží den,
Pro děti pamlsek,
Nádherný sen.
Vítr v mých plachtách,
Na moři širém,
Jak v temných šachtách,
To zlato čiré.
Jak lesní studánka,
Čistá a průzračná,
Jak víla Amálka,
Tichá a úžasná.
Jak veverky oříšek,
Či medvěda med,
Zajíčka kožíšek,
Motýlův květ.
Červánky soumraku,
Lísteček stromu,
Střípeček zázraku,
Zahrada domu.
Jak pro Boba Bobek,
Pro slepici vajíčko
A pro les stromek,
Tys pro mne Leničko.
Komentáře (0)