Cizinec ze severu
Když odhalíš lež úsvitů,
praskne ticho,
ticho porcelánových mýtů.
Poznáš cizince ze severu,
ukolíbáš něžnou nedůvěru.
Daruješ mu svou malou
pomalovanou henou
krásu z čistých pralesů.
Přidá ji do sbírky panenek
a čistých pouličních plesů,
zavře ji do úlu bez okének.
A dřív než měsíc zatančí si s jitřenkou,
dřív než pokoře ji naučí jemnou milenkou,
vymění ji za skládku
s výhledem na oprátku.
Cizinec ze severu
Položí ji na hranici
a zapálí tkanici,
bez výčitek svědomí,
ve všeobecném povědomí.
Se závojíčkem z much
odmaskoval puch,
tlející duše voní,
když andělé se honí.
Díval se ti do očí?
Lhal ti, že tě nesmočí?
Uvěznil tě
a utrhl mlíč.
Zabil tě
a zahodil klíč.
Přečteno 340x
Tipy 3
Poslední tipující: prostějanek
Komentáře (0)