...stále mnou prochvívá ta poslední
je k poledni a zvony rozhýbají ticho
a pýchou svých chladných středů
jejich srdce drtí moje v prach...
chtěla bych... však nedovedu
zaznít jako ony
a víc a napoplach
že strach a bolest a potom prázdno
touhou nehoráznou hnaná
zrána v poledne i v noci
ten pocit má provždy tvoji tvář
svatozář ani jeden z nás
hodokvas pod plnou lunou
srnou jsem a oni vyjí
vlci srnám nepromíjí
maso krev a kůži hebkou
prý z lásky zúžíš mi pak hrdlo cetkou
byly krvelačné zimy
plné prázdných vlčích tlam
a chrám bezpečí nám neposkytl
svitl nám nadějí a zhas
tak v závějích jsem hřála vlky
a ti z ruky žrali mi jak beránci
v červáncích mizí spousty krve
posté a prvé modlitbou nás zaklínám
do klína mi hlavu položíš
jsi můj kříž, já hřeby tvoje
spojeni jsme červánky
a v nespánku beránky zas spolu ženem
prázdno němé plným tichem
sudé liché počítáme
na pronájem ráje kapky krve střádáme
nedáme se miláčku nedáme...
...ty ovečky, já vlčky zase
spolu si v tom ráji pasem...
V básni ladí hlásek
v rytmu Tvých lásek
něžný konipásek
Vlci Ti u nohou leží
po rounu ovečky hladí...
27.01.2008 21:49:00 | Bíša
...jsi můj kříž, já hřeby tvoje...
opravdové Vyznání Lásky, hluboké a něžné
s mnoha pěknými obrazy a přirovnáními ...
nadchla mě
27.01.2008 21:38:00 | Taog
někdy dobře, jindy špatně
jenže je to málo platné
nevědět či vědět
kočka má šancí devět
my jen jednu k prožití
býti nebo nebýti
my Hamleti se ptáme
jednou se možná setkáme
s osudem svým...
a bude to vítězství :o)
27.01.2008 21:33:00 | hanele m.
cely je to tak nejak nabouchany...
chvilku od medu..
a chvilku zase slany..
vztah, který povznáší..
a osud..
jeden bohužel neví..
co vlastně obnáší..
(vono je to dobře..)
27.01.2008 21:26:00 | Bean