To je tak nádherné, že je to těžké vyjádřit prostými slovy. Snad to dokáže pár veršů...
Taková místa také znám,
častokrát na ně vzpomínám,
občas i zabloudím tam tiše
do té své pohádkové říše,
vzpomínám, co čas dal i vzal,
a pak zas v míru kráčím dál,
snívám si o tom, co už není
a jen se bojím probuzení...
Každý takové místo měl,
snad časem na něj zapomněl,
však když je večer kouzelný,
vzpomínka srdce rozezní
a on náhle prožívá zas
ten dávný blaženosti čas,
a pro pouhý okamžik ten
stává se něžným básníkem,
napíše něžných veršů pár,
jimž svěří vše o co kdy stál,
věří, ač trochu se i bojí,
že navrátí zpět Lásku svoji...
10.02.2008 17:27:00 | Kozoroh 1
Ano, vodní paní. Když jsem byla dítě, žila jsem blízko Labe a měla jsem pocit, že tam je.
28.01.2008 16:25:00 | Maura