Smutná krása noci
Je krásná letní noc,
hvězdiček je plné nebe.
A já čekám a to moc,
že spatřím jen a jen tebe.
Kolem teče slastně chladná řeka,
vlnky si na hladině hrají.
A mé srdce v rytmu noční hudby spěchá,
dech se v hrudi tiše tají.
Stromy vykreslují chladné stíny,
jejich listy básně šepotají.
A já cítím trochu viny,
že sny se mi jen o tobě zdají.
Kolem zní písně cvrčků,
zdá se být čarovná ta jejich óda.
A mě se z očních důlků
pomalu loudá slaná voda.
Smutně se ze svého místa zvednu,
ještě jednou nasaju to kouzlo noci.
Samotná do postele ulehnu,
lásko má, kde jsi?
Komentáře (0)