Zrození okamžiku
Anotace: ...Také z let devadesátých ...
Básník je malíř i milenec okamžiku.
Když touha v nitru napění,
jako šumák v dětské dlani,
spěchá z duše ke světlu.
Někdy je příběh jemný, jindy zas
hřmot a běsnění, jako když láva
chystá se ze sopky ven. Tak vzniká
báseň, obraz i zrození.
Když kůže milenců dotkne se,
a v prudkosti citu je síla úhoře,
a vlny jejich těl rozprostřou se
na lože, tak začíná zrození okamžiku.
Komentáře (1)
Komentujících (1)