Smutný den
Dnes ráno
mi u dveří zaťukal
smutný den.
Můj včerejší sen
rozplynul se
v mracích
co hladí vrcholky
zasněžených hor.
Mám-li sílu, vzdor
pak kříž na kostelní věži
mi připomene motlitbu.
V raním paprsku zahlídnu
kousek Tvého úsměvu.
Kostelní zvon prozradil
osmou hodinu ranní,
to už vstáváš
a vaříš si
sám pro sebe
černý čaj do termosky,
aby jsi jej mohl ještě teplý
pít i večer.
Jako naše poslední noc.
Přečteno 316x
Tipy 3
Poslední tipující: IvoMaria, vodnař
Komentáře (0)