Pod kůží

Pod kůží

Anotace: další pokus o textík a tak trochu o vypsaní bolavé dušičky

Vysvlečen z nahoty
v sedlinách půlnočních vín
a obdařen touhou po dalším stesku
v korzetu vůní a jejich lesku
procitnu do snění
zabalen v houslový klíč
a uvěřím slibům závratných tónů
z pancíře něhy,
a před bodem zlomu,
se v dlani rozpustím

Do panenských souvětí,
do sonetů po dešti o sobě pochybuji!
V pohledech pod kůži
rozkvetlých kaluží
o sobě pochybuji!

Pod těžkou palbou
beztvarých nářků,
a s mírovou vlajkou
z ostnatých drátů.

Přistižen v samotách vybledlých dní
vykouzlím z ticha oblázky rýmů
než jako pierot svou masku smyju
v 13. komnatách barbarských milování
si do mapy duše vmaluji tuší
břehy a přístav
kde v úkrytu bouří
se v dlani rozpustím.
Autor Bušík, 20.03.2008
Přečteno 446x
Tipy 7
Poslední tipující: pejrak, Dračičák, Kaaťa, Jiřina, prostějanek
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dobrý kámo, moc se mi to líbí, myšleno tedy tak, že já taky neumím skoro jiný, než smutný.
Chápu tě.

09.05.2008 07:28:00 | Dračičák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel