SMRT LÁSKY

SMRT LÁSKY

Anotace: . . .

„Hluchá k tvým slzám“

Role se vyměnily.
Léto vystřídala zima.
. . .
„Schoulená do klubíčka: pláče.
Deset minut. Půl hodiny. Hodinu. Dvě. Tři…usedavě –
Přicházím k tobě zezadu…jako matka. Jako duch. V černých šatech s bílou tváří. Se zářivou svatozáří…Vstávám z mrtvých. Abych tě utěšila. Hlazení ve vláscích zabírá, všímám si. Už neplač dítě, spinkej…!“
/Věk: 23 aneb NAROZENINY/
. . .
Schoulená do klubíčka: pláču.
Deset minut. Půl hodiny. Hodinu. Dvě. Tři…usedavě
Celou noc
Škemrám o obejmutí
o pohlazení
všemožně snažím si ho vynutit a
nic –

"Lhostejnost je horší než nenávist"
(=odvrácená strana lásky, ale stejně silná emoce)
Je jako smrt
A zatímco já sebou ještě škubu
(bolestné záškuby smrtelné agónie)
Ty už jsi mrtvá
Chladná a vychladlá
Už nereaguje…na mé doteky
(Její prvotní) frigidita vygradovaná
v apatii
Umřela
v ní
naše
láska –

. . .
postkriptum:
Už toho bylo dost!
(Svou roli přišla sehrát časovost)
Džbán přetekl
Cit ochabl
Ohlodaná kost –

Můžu se zbláznit!
Bezmoc a bezútěšnost toho faktu…
Přitom včera jsme ještě byly svědky
společného
milostného aktu –
Autor Andrea Vatulíková, 29.03.2008
Přečteno 350x
Tipy 7
Poslední tipující: blue, pejrak, TERezicKA, Myrja, m-maybe
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

hodně Tvých básní se mě dotýká, dnes i tato

28.07.2008 23:03:00 | blue

líbí

to je tedy sííííla!!! Krásné

29.03.2008 17:27:00 | Myrja

líbí

úžasně napsané!!!

29.03.2008 11:07:00 | m-maybe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel