Luční
Anotace: seděl jsem na louce a stýskalo se mi po mé milé. Vzal sem papír a tužku a:
Hlavy bodláků se kývaly,
když vítr nad travou je honil.
Ptáci večerku si zpívali
a já nad Tebou se sklonil.
Z vlčích máků plet Ti lůžko,
ukolébavku spolu s cvrčky hrál.
A pak Ti, inkoustovou tužkou,
do zad verše maloval.
Na obrazovce noci,
když zjevila se hvězdička,
uvězněn v Tvé moci
pak políbil Tě na víčka...
...topil se v Tobě
jako Ty ve mně.
A zamknuti v sobě
pustili jsme se země.
Komentáře (0)