Vrabec v hrsti
Každý den usedá
do hnízda mojí dlaně.
Do klícky z prstů
a zlata svěceného
sám se mi vrací.
Usíná odevzdaně,
s vírou, že ho má dlaň
uchrání všeho zlého.
Nechá si srovnat hnědé peří,
dotekům, slovům - všemu věří,
pod křídla vrabčí si skrývá můj dech...
Jen občas tiše zavře oči.
To, když ty mé se s touhou točí
za modří holubů do výšky střech.
Přečteno 398x
Tipy 27
Poslední tipující: Marfuša, WhiteSkull, el viento, Merlík, La Suneteto, Myrja, Bíša, Alan Black, Severka, Taog, ...
Komentáře (10)
Komentujících (9)