Vůle Lásky
Anotace: -Žalmy - ° Lidskost (humánnost - Zen), je nejvyšší ctností, jíž může jedinec dosáhnout, a je konečným cílem vzdělání.(Konfucius)
Sbírka:
Žalmy, Písně odjinud . . .
°
Zen je dnes jako šum čerstvého větru
v koruně rozkvetlé jabloně . . .
Naslouchej
jímavé melodii všehobytí
Zaslechneš slova prastaré písně
v níž halena zůstává věčná Sútra
Do klubka navíjím
její už téměř neviditelnou nit
Obraz bytí na barevné paletě času
přináší důvěrné esence pobožnosti oddaných
. . . pokorné úctě všemu . . .
Vmilování vzájemné sounáležitosti
do každé chvíle . . .
. . . a do každého okamžiku . . .
Bezčasové rozjímání jak projít životem
se vším a se všemi v souladu
Být sobě i ostatním poddaným
. . . se ctí . . .
bez žalu ku pomoci
v radostné jistotě sebenaplnění
. . . a jak pro všechny jabloň vykvétá
. . . a jak pro všechny rodí své plody
. . . a jak vítr ji navečer polaská
posvěťme se i my všichni
. . . navzájem . . .
pohlazením i laskavými slovy
. . . i vlídným pohledem . . .
JSME VŠICHNI TU JEDINÝM POUTEM VÁZÁNI
. . . taková je vůle Lásky . . .
Přečteno 478x
Tipy 2
Poslední tipující: Pišák
Komentáře (3)
Komentujících (3)