Vítr ve svém pulzním řádu
či vzduch, po ozonu voňavý
mě nenazvali přítelem
Že jsem tu snad pro parádu
jen prolétnou kol mé hlavy
když v pohledu mém nesmělém
je prosba k větru, pro tu šelmu
co plést cíleně zná copem,
k muži však vášní zkoušenému
jizlivým jen hodí okem
A vzduch neustoupil o krok ani
i v dobách, kdy jsem býval mlád
z prostoru pro milování
Tak dál vybočuji z řad
v pustém loubí, na mizině,
jen nádechů mi zbývá pár,
má každodenní přítelkyně
zná jen smrt, co vděku dar
***
Jiří s.
15.04.2008 22:25:00 | j.c.