Když Fata Morgana hraje ruletu . . .
Anotace: - Tvá slova . . . -
Sbírka:
Reflexe
Potřeba věčného hledání pravd
. . . odpovědí na zbytné otázky
kolem podivných ztrát
Jak oblak marnosti
pluješ rozjívenou nocí . . .
Vzdálené obzory dnů
rozvěšené jako polární záře
od Messinské úžiny až k samému pólu
. . . všech bolestí
Když Fata Morgana hraje ruletu
. . . Ty . . .
. . . ve svých snech
po vyšepsovaném plátně
maluješ kouzla intimností
. . . horečnatou touhou BÝT
Nakonec zůstanou jen bezvládné siluety
na oponách prázdných dnů
. . . a samy sobě
zvolna se vzdalují
Na jevišti života
tajemná propadliště
Za spuštěnou oponou
jen černá tma
Sten vyprahlosti duše
i rmutný nářek těla
line se temnem historie
. . . dávných scén
Ztracená bojiště . . .
Postavy v chatrných kostýmech
jako bludičky Svatojánských nocí
poletují v zamlžených snech
. . . bláznivé tance vábných neřestí
Zaslechnout volání života
tam . . . za proscéniem
. . . zhola nemožné bývá . . .
Přečteno 362x
Tipy 15
Poslední tipující: Lota, Noc17, /cnz/, Alan Black, Juan Francesco de Faro, Lucie Teru, CorrimsonTom, Skywalker, WhiteSkull
Komentáře (4)
Komentujících (4)