Nevěstě s Chagalova obrazu
Anotace: - Tvá slova . . . -
Sbírka:
Toaleta
do vázy naděje ukládáš
se snítkou myrty . . .
den za dnem
jako říční tok
odtéká někam do nenávratna
na věži nezazní už ani zvon
vlastně není kam spěchat
obyčejný den
drobně promží
a v chladném průvanu
nabíráš do dlaní čas
který zbyl . . .
který Ti nezběhl
do vázy rovnáš naděje
k nim zelené snítky
a modravou stuhou
vykouzlíš sukénky
jakoby ve váze tančily víly
ticho je vláčné tím prázdnem
co s léty v sobě ukládáš
ticho je ozvěnou
v jejím rytmu bije Tvé srdce
a přestože víš jaký je to klam
dál čekáš na zázrak
nevěsto z Chagalova obrazu
Přečteno 292x
Tipy 11
Poslední tipující: Myrja, Lota, Noc17, Lucie Teru, spare, cevert
Komentáře (3)
Komentujících (3)