Sním...
Anotace: ...sen potichu se snáší..leskem svým splíny plaší..
Sním..
A můj sen začíná tak jaksi nesměle..
(možná jen tím…)
že mráčky na červáncích jezdí vesele
a vzduch se voňavostí pyšní
STŘIH:
..a na louce je stínů několik
-to dva jdou ruku v ruce pospolu
..a škádlí se (ona má na uších pár višní)
..a jemu vlasy v slunci zlátnou
Je to mžik
Když pohled jejich dosáhl až k nejvyššímu vrcholu
..a poté sjel až do nitra jich samých
*nemusí spát – neb život čiší všady
*nemusí ústa otvírat - z hloubky své čerpají
*nemusí znát – co chceš znát z nepoznaných
*nemají otázky – a tak se neptají
..ona jen pozorně než pozorněji naslouchá
tlukotu jeho hrudi
a pak se dychtivě než dychtivěji zadívá..
Proč bohatší jsou víc než ten nejchudší z chudých…??
Komentáře (1)
Komentujících (1)