Před branami očí
Poklady nebes koncentrovány,
skryty pod pery vrány –
Brány padlých víček stráží
démanty opálů za nimi,
pod pískem karibských pláží,
jež hledět do očí brání mi,
vidět na čistě bílém pozadí
krystaly očí, co pohladí.
Ante Portas – stojím, čekám…
nemohu jít jinam, než kam
jít musím, kam nutnost míří;
tak mi, lásko, otevři brány,
otevři oči, pusť mne z mříží,
neboť jsou bolestivé rány,
nevidět klenoty tvých očí!
Před branami – mohu vkročit?
Přečteno 371x
Tipy 5
Poslední tipující: Psavec, brooklyn
Komentáře (1)
Komentujících (1)