Dopis . . .

Dopis . . .

Anotace: - Nevzpomínání -

Sbírka: - Nevzpomínání-

°°

Milá!

Už dávno Ti chci napsat pár řádků
Ale soustavný neklid
a i dost omšelý smutek
s chronickou nostalgií
mi v tom neustále bránil . . .
(Vím . . . zmohl jsem se na chabou výmluvu
kterou si nezasloužíš . . . )

Že Tě miluji - jistě už dávno víš
(zní to tak obyčejně . . . )
Vyznání ale může být i prosté
Jsi jedna z těch vzácných bytostí
co umí bez výčitek čekat i odpouštět
(dnes tak vzácné vlastnosti jedné ženy)
Zpočátku se mi zdálo že je to jen pouhá hra
křísil jsem a vzápětí zase ničil Tvé naděje
(ubohý cynik - spíš kyónem zůstal jsem . . .
v bláhové naději,že mezi sebe vezmou mě kynikové)
Tvé očekávání jako pouť na Golgotu . . .
. . . tys však trpělivě šla svou cestu vzhůru dál
vzdálena vší beznaděje ač sama v sobě cizinkou
teď rozhlížíš se z vrcholu
a udivena velebnou krásou
usedáš na samý okraj Božského rovu.

Bez závratě z propastné hloubky
shlížíš obrazy ve vodním zrcadle
tam v propastné hloubce vidíš slunce i oblohu
obdivuješ kouzelné tvary oblaků
někde mezi nimi je i obraz
Tvého nachýleného těla i udivené tváře
obé splývá se vším co je tak přirozeně krásné
a do Tvé mysli vniká paradox předsudků
v nichž není kraje ani konce
zaplavuje Tě úžas ze sebe samotné i ze všeho
co někde je ztraceno
při dolním okraji zrcadlící plochy
co vine se bez času mezi všemi horizonty
aniž se kdy ztrácí . . .

Ano psát je půvabné když řadíš slova
jako když páry řadí se k tanci za zvuků mantry: - Ó m -
věčný souzvuk počátků vede Tě na samý práh věčnostni
zatímco ústa rozjitřena chutí líbat
šeptají nápěvy dávných chorálů
nad hlavou krouží velký pták a v rozepjatých perutích
jakoby chtěl všechno obejmout a uchovat
pro dobrou víru v zrcadlení času
poznáš a pochopíš na toku oné velké řeky
vše co uchováno je ve všech proměnách tvoření
a nazývá se Láskou . . .

Vidíš
Pár řádků o něčem co možná i není
Ptáš se: - Kde jsem to byla . . . ? -
a já odpovídám:
- Byla jsi se mnou . . . nevěříš . . . ?

°
Autor Těšínský, 09.05.2008
Přečteno 380x
Tipy 10
Poslední tipující: Pišák, Lota, klajusenka, daissy, a_tao, Churry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...pár řádků o něčem co možná i není...ale ona ví...jistě ví...a Ty víš, že ví...

09.05.2008 23:43:00 | Lota

líbí

hodne hodne hodne goood..mas talent..tak pis dall..moc se mi to libi, asi sem v podobne situaci..trochu

09.05.2008 22:59:00 | klajusenka

líbí

krásné...takový dopis by chtěla dostat snad každá :)

09.05.2008 22:41:00 | daissy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel