Zvonů monogram
Mám ten pocit
že tě vyssávám...
Chci se ještě jednou dotknout
kůry stromu
korunou listnatou až k zemi být obehnán
pod rozkvetlou třešní políbit
aspoň naposledy
jen jednou jedinkrát
zažít ten pocit máje
být opět v rozpacích
cítit a lítat
kol života kmenu
nad jílem kořeny roztančit
obejmout
a vzít tě tam
kam jen budeš chtít...
" Snílku
co by jsi neudělal
pro svou ženu."
" Já čechrám si vlasy větrem
a pozoruji
dálného obzoru rej
padajících květů
stromů
v červáncích poletujíc
od domu k domu."
" To víš
že mrknu
pod sebe
až tam budeš s ní."
" Jednou dlaní tisknete si ruku
a tou druhou
vrásčitou
nejbližší větev uchopíš."
" To víš
že to vyjde
věčně tady nebudu."
" Až možná
jednou
až si někdy vzpomeneš
prohledej kapes zákoutí
pod modrým nebem bez studu
jádra s kůrou pozvedni
a foukej
nech to osudu."
" Nehledej!"
" Vzal jsi mne už stokrát tam
kde jsem chtěla být
a v srdci
můj
tvůj monogram
zvony budou bít."
" Slyšíš?"
" Cé a eS "
" Co myslíš
jak to komu zní?"...
Přečteno 387x
Tipy 20
Poslední tipující: pejrak, Pišák, labuť, Romana Šamanka Ladyloba, jedam, Bíša, Juan Francesco de Faro, kavec, spare, Veru, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)