Noční představení
Anotace: (pro jednoho diváka)
Bouchla dvířka taxíku,
podpatky zaklapaly.
Zná tuhle muziku...
Starý muž za okny bytu v přízemí poslouchá...
To jeho sousedka domů se vrací.
A má společnost.
Má práci.
Slyší smích a mužský hlas,
klíče, cvaknutí zámku.
Tak už je to tu zas...
Ten dům má zdi jak z papíru.
Začíná představení,
jednomu posluchači na míru.
Odkopli boty,
zvuk dveří ledničky,
cink...
Aha, berou skleničky.
To jim to nestačilo ?
Co se tam děje...
Možná uslyší více
- tak i tak -
vešli právě do ložnice.
Tlumené hlasy,
a pak...
uslyšel postel zavrzat.
Jednou ?!
Ne.Snad tisíckrát...
Nejenom to - slyšel i další vzdechy, zvuky.
A i když představy jsou bez záruky,
jeho vnitřní zrak ví si rady.
Hned uviděl její vnady,
a sebe na jeho místě.
Co a jak znal by jistě.
Vzpomínal na těla žen,
na to, jak býval roztoužen,
silný a mladý...
Nezáviděl těm dvěma.
Jen ve tmě kuchyně,
poslouchal jako pěna.
S flaškou rumu na klíně...
Přečteno 355x
Tipy 23
Poslední tipující: Heda, Pavelpaja, drsnosrstej kokršpaněl, labuť, Štěpina G, WhiteSkull, Bíša, Myrja, Psavec, jiljovský, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)