Chtěla bych pochopit

Chtěla bych pochopit

Anotace: Chtěla bych se přiznat, první větu jsem ukradla - autorovi J.Švihovský, ale bez ní mi to jaksi nedávalo smysl. Takže za krádež věnuju autorovi J.Švihovský

CHtěla bych pochopit...

Proč v měsíčním svitu, bledne krása růží
proč při pohledu na tebe, mé srdce se úží
proč svírá se bolestí
sténá a naříká
proč nechá všech neřestí
a za tebou utíká

Proč třpyt vody po úplnku slábne
proč a jak, tvé tělo nad mým vládne
proč padám k zemi, jen když pootočíš hlavou,
proč při pohledu na tvá záda třesou se mi kolena
proč sebekoordinace není už věcí snadnou
proč chovám se jak smyslů zbavená

Proč černý panter při úsvitu ztrácí svoje výhody,
proč chtěla bych věřit na krásné náhody,
proč má duše třese se, při každém tvém slově,
proč věřím, že tě budu milovat i za 100 let na hřbitvě v hrobě

Proč, když anděl miluje, ztrácí svoji moc
proč lásce přijde jen zklamání na pomoc
proč dýchám jen když ty se směješ
proč mé srdce tluče, jen když něco si přeješ
proč směji se, jen když tvůj život je krásný
proč žiju, jen když jsi štastný ... ?
Autor Likynka, 16.05.2008
Přečteno 359x
Tipy 1
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
líbí

Neuvěřitelná, skvělá báseň. Gratuluju. Ale působí to na tvůj věk trošku zvláštně...

20.05.2008 09:50:00 | Filosof

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel