Metastáze v souhvězdí Orionu...
Anotace: Jedna srdeční šuplíková záležitost...už je to tak dávno, že to snad ani pravda není...?
*
Než kouř se odporoučí
z rozpraskaných rtů
i ze silnice
řeknu
že podobáš se souhvězdí
na mém levém rameni
že jdeme po oblacích
jak po asfaltu
do ulice
kde stíny
prošacují kapsy
jako by někdo za náplasti
vypisoval odměny
Asi vytušily...
že se jen tak nerozpustí
tvé děti ve mně
- puchýřky ve rtuti
jak upomínka ze zastavárny
jak křídlo
na jediné užití
když
v horečkách bez příznaků
bloudíme nocí
kolem domů
počítáme metastáze
a ty
podobný Orionu
přísaháš
že přiopilé prsty
teploměrů
malomocní láskou
*
Přečteno 632x
Tipy 45
Poslední tipující: Vlk v rouše, Onqa, jedam, Sandra_T, Iva Borecká, Roger, hanele m., ludmil, drsnosrstej kokršpaněl, IvoMaria, ...
Komentáře (8)
Komentujících (7)