JSEM VODA
Anotace: Té, která je PS. Ukázka tzv. vějířovité rýmové struktury ABC CBA
Jsem voda kterou kalíš
siréno marcelo
jsi děvka ze salemu
jsi nejjemnější z krémů
na žal i na tělo
a přece tolik pálíš
třikrát mě - romantika
na stěnu přibili
jak kůži na perkuse
jsem v šoku - v jednom kuse
usnul jsem na chvíli
a teď mi kdosi říká
že už neproberu se
že projdu zrcadlem
za kterým někdo pláče
a budí hloubkospáče
v příšeří nasládlém
jak cukr na ubruse
jsem voda kterou piješ
když si tak pavoučíš
a vykukuješ z tenat
neuslyšíš mě sténat
ochutnej tmavou číš
mrtvého nezabiješ
z té světlé jiní pili
to snad víš marcelo
zpívali v tichém tónu
a krůpěj acheronu
skápla jim na čelo
možná se utopili
a možná taky ne
je kouzlo věčnosti
které se nedá chápat
zbývá jen slepě tápat
a čekat s radostí
že jednou pomine
...
Komentáře (0)