Čas tří otázek
Anotace: ptám se tě, ptám se, ptám se tě a brousím větu po větě...
Nohy máš dlouhé
jak šňůra napnutá
z brna do djakarty
jsi kobra svinutá
s kapkou jedu na rty
které pak skvostně rudé
chutnají po ovoci
jsem zajatcem tvé noci
a zas tě vidím všude
jak tehdy v burgasu
to když jsi ze mne pila
žíznivá lilith
bílá
jak oči v úžasu
jichž vítr ledový
počtvrté dotkne se
co rozum nesnese
to ústa nepoví
Je ticho zkalené
jak po výbuchu etny
v němž rozjiskřené flétny
temné a vzdálené
ptají se každé ráno
kdy jazyk rozváže
myšlenky spletené:
Miluješ?
Ne ne ne
Miluješ?
Možná že...
Miluješ?
Ano Ano!
Komentáře (0)