Labutí
Anotace: pisen (Cizost)
Sbírka:
Cizosti
Jsem zmatena. Jsem zakleta.
Odílie? Odetta?
Jsem zakleta
v tvé dlane
které
studí
usnula jsem na sto let
pod ledem
tančím pomalé mesíční
pas de deux
(jen kdybych vedela
jakou roli přiřknuls mi)
/a kýčovité odchody
mi nesluší, abys vedel
a ani bílá, ani labute/
a celé je to jen dlouhé, hloupé, studené
jakobys navlékl ty tesné baletní kalhoty
a jal se stáčet piruety
jenže já
se nevejdu
do kostýmu.
A možná ani ty nevíš
zda Odílie, či Odetta
a tak tu stále spím pod ledem
sama.
zmatena.
zakleta
Přečteno 367x
Tipy 9
Poslední tipující: fialová, Churry, adida, spare, Mraveneček, mauvais-ange
Komentáře (2)
Komentujících (2)