Jsi mojí pohádkou...
I když...pověsti stárnou
a kolem legend se stahují mraky
když se na to jde příliš vědecky
jsi mojí pohádkou
I když...láska je popsaná
zakletá do slov klasiků
vytrhané vnitřnosti knih v kontejnerech na papír
žalují
pouličním bláznům co trousí mudrosloví
bez hlavy a paty
že láska byla je a bude
Jsi mojí pohádkou...
protože věřím
že nebeská bohyně Nút
sklenutá jako duha
nám dá napít ze svých prsů
zjihla si?
Jsi mojí pohádkou...
protože vím
že vítr déšť a voda
že každé zrníčko písku a popela
že křehká rovnováha světa
i ty pitomý blázni tuláci a cvoci
i ty milosrdné oči sestřiček
patří do tohohle světa
pitomýho
hořkýho
šíleně nespravedlivýho
smutnýho i poťouchlýho
marnotratnýho
ale taky fantasticky krásnýho
našeho světa
a ty jsi v tom světě mojí pohádkou...
Přečteno 657x
Tipy 29
Poslední tipující: Lillian, Štěpina G, Verule, prostějanek, Heda, ni.va, David., Severka, Aťan, Lota, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)