...Když svíčky dohasínají...
Za rozbřesku starých sluncí
sám se pálíš knotem
dohořívající svíčky.
Dívka s pláčem na ulici
…utíká…
před vrahem
pod sevřenými víčky.
Pokropíš svou krví místa,
co chutnaly jako ocet
v kádi vína
a zbortěná harfa
už tiše lásku neproklíná.
Ach, pane Šrámku,
Charlesi
a všichni z kraje mrtvých louten,
plačte za sny mrtvých mých dnů
a ztupeným dýky hrotem
ach
…již nikdy vzhůru nepohlédnu...
Jen jeden dotyk!
Jen jednou křičet
v pekle tvých snů,
(a andělů se nebojím)
pak kapky chtíče posledního
já těžce v lásku
přestrojím
Přečteno 424x
Tipy 6
Poslední tipující: okapovaroura, Caracol, Mraveneček, hanele m.
Komentáře (1)
Komentujících (1)