Rozum a láska
Ohně plamen spaluje srdce a žhne
touha z něj dere se na povrch a vně
jako skolení jeleni, jako štvaná zvěř
rozum našeptává svou lásku dvakrát měř
a láska, ta láska odvětí: Ach, kdež
poslechneš-li rozum, mě už nenajdeš.
A pravda? Kdesi uprostřed se halí,
kde rozum s láskou se objímají.
Přečteno 520x
Tipy 14
Poslední tipující: Lota, Actafool, igniss, vodnař, a_tao, Zasněný básník, labuť, enigman, poustevník Jirka
Komentáře (6)
Komentujících (6)