Anotace: Dnes budou vidět na obloze Perseidy nebo-li slzy sv.Vavřince.V roce 258 ho nechal císař Valerianus upált.Nechtěl vydat církevní poklad,ale rozdal ho Římanům.
Rozumíš tomu dobře a krásně nám to tu zpracuješ :-)
Vždy se nesmírně rád dívám na perseidy, jsou fascinující jako celý vesmír!
A k Vavřincovi - ten poklad, jak sám říkal, byli postižení a jinak slabí lidé, kterým založil něco jako hospic. Císař si ale myslel, že Vavřinec má poklad jako zlato a drahokamy. Když mu Vavřinec ukázal svůj hospic a řekl "tohle je ten můj poklad", tak ho rozkázal popravit.
Prý ho umučili tak, že musel sedět na rozžhaveném roštu...
Tomu já říkám hrdinství!!
12.08.2008 18:17:00 | Chancer
Jako modlitba za sv.Vavřince - vlastně rozdáváš svůj poklad jako on - hladovým,žíznivým,po troše citu prahnoucím.
12.08.2008 08:55:00 | Těšínský
pro mne je prvni sloka nic nerikajici, rekla bych navozujici,aledruha je super, za to ten tip...
11.08.2008 22:32:00 | saddova
I společné mlčení.. v oparu snění.. má své kouzlo..když nad hlavou.. tiše padají hvězdy.. :o))
11.08.2008 22:14:00 | labuť