Věštba Capricornu
Anotace: O věštbě dvou znamení. Není to báseň, ale musel jsem to napsat.
Nebe prostřelo Tebe
Pohyb ruky věštce na starověké desce
zastavilo na znamení Capricornu v prvním týdnu ledna
Stařec zvedl obočí
Vaše řeka tekla rovně
v noci Vás myšlenky na mráz dostanou
když toužíte po ní
Peřejemi, přes kameny drtíš na písek
vše co v cestě stojí, nedočkavostí svojí
Na síle nabíráš jak spěcháš do moře
nic ve tvé síle neobstojí
Klidu nenajdeš, bloudit budeš,
padat z výšek hor na cestě k cíli
Když najednou leden přinese Ti klid,
oči vlka zklopí zrak, jak oceán uvidí
Tvá řeka konce dospěje v lednovém náručí
když ledové moře sevře Tvoji duši v jejím krásném objetí.
Přečteno 453x
Tipy 18
Poslední tipující: Judita, Divoženka1, Agniezka, Tacca, strašidýlko-střapatý, Cassandra, jedam, Kávový Poutník, Nahá, Caracol, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)