Víš to, lásko?
Anotace: ...starozákonní ...
Někdy připadá mi,
že ten, který stvořil tuhle zem
zdá se být lidem všem odcizen.
Přesto všechno
cítím záblesk naděje,
sílu člověka stojícího nad propastí
tváří v tvář možnosti volby.
/ Víš to, lásko? /
Abych žil a pochopil
nemusím přečíst všechny stránky talmudu.
Aby láska z mého srdce
mohla vyjít přímo k tobě
nemusím prožít exodus.
Abych poznal smrti tvář
nemusím být prvorozený.
/ Víš to, lásko? /
Omývám sebe, tvé ruce i nohy
vodní tříští, čistou a poddajnou
klidnou a průzračnou
životadárnou
s pokorou.
Zapálím oheň v našich srdcích
a očistné světlo povede nás
víc než sedm dní.
Oheň.
Čistý živel.
Dýchej,
sama vdechuj život a lásku.
Prach jsme a v prach se obrátíme.
Pomíjivost.
Pro nás výzva
uložit všechny poklady do dětí
/ Vím, že to víš, lásko. /
Přečteno 666x
Tipy 57
Poslední tipující: kouzelníček, Pokusný králík s melounovou náplní, Pišák, unstoppable, grázlík, isisleo, Iva Borecká, MalaIzis, poustevník Jirka, anaH, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)