Mé zemi
Anotace: srdeční záležitost
Když bory šumí a luka libě voní,
pak srdce moje touží jenom po ní ...
Vnímám tvou barevnou nádheru očima,
tlející listí i bělavost poupat.
Jsem prolnuta vůní, jenž k slzám mě dojímá,
když nad tebou započne nový den stoupat.
Cítím jak prolínáš do srdce poutníků,
z dalekých krajů sem kroky zas vrací.
Jsi múzou i nevěstou zbloudilých básníků,
jež krásou tvou dojati hlavu svou ztrácí.
Z tvé zeleně lesů a zrcadel rybníků
vůni tvou ráda dýchám.
Z pramenů řek a horských tvých průsmyků
známý ten nápěv slýchám.
Přečteno 501x
Tipy 21
Poslední tipující: Holis, okapovaroura, poustevník Jirka, Milásek, Bíša, Myrja, vodnař, WAYWARD, labuť, Káňátko, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)