prázdná
Anotace: ... další z Miserere
Sbírka:
Miserere
prázdná
jako nádoba
ze které olej vyprchal
a kadeře změnily se ve vodu
(na tvůj mlýn)
a můj stín
stál mi za zády
a potměšile se smál.
prázdná
a sama
v mocnym tichu
dlouho očekávaných konců
igelitových konců
můj stín
hraje si potměšilé karty
parte a úmrtní list
nechce se mi číst
neboť já
se právě narodila.
/potměšile štěbetá
o zvláštním dlouhých chvílích
ve zvláštní dusný noci/
no ale
ať si štěbetá, hraje, směje, křičí
je to jen stín
a já už jsem taková, jakou sis mne vychoval
prázdná.
Přečteno 454x
Tipy 16
Poslední tipující: fialová, adida, danaska, Mraveneček, Holis, labuť, maliska, spare, saddova, saroko
Komentáře (7)
Komentujících (7)