Nemám talent Kozoroha,
proto kritika má strohá
o ženě, co slunečnici:
"Povedla se," - chci Ti říci...
13.09.2008 13:58:00 | zzlatý
Žena je nástroj tajuplný,
snad harfa, co struna, to cit!
Pohladím něžnou sestru Luny,
a pak ji zkusím rozeznít...
Tvář její jako slunečnice
září, když ke mně stáčí zrak,
pohled plápolá jako svíce,
a srdce její nejinak...
Ještě před chvilinkou jsem hledal
kde tesař díru zanechal,
teď už bych žití vale nedal,
vždyť stvořen jsem, bych miloval!
A kdo si Lásku moji více
zaslouží než ta nádherná
dvounohá milá slunečnice,
co v očích dvé plamínků má?
11.09.2008 20:18:00 | Kozoroh 1
pripomenula si mi refren pisne z jedneho cernobileho filmu ...
Tak jako slunečnice každý den otáčí se za sluncem
tak já stále hlavu svou obracím jen za Tebou
A jako karavany pouští jdou jdou za tichou oázou
v které klid svůj naleznou jdu stále za Tebou
10.09.2008 09:47:00 | Romana Šamanka Ladyloba