Obraz
Anotace: Možná trochu Doriana Greye...
Nech mne samotného na půli cesty
opusť sny, které už tě dávno přešly.
Na první křižovatce sejdi z rozcestí
a zameť za sebou všechny stopy.
Doma starý obraz v zaprášeném rámu,
dva dávní milenci na plátně nepotrhaném,
však jejich společný osud zpřetrhal čas
a budoucnost maluje na plátně nepomalovaném.
Ti milenci však památkou jsou
na časy kdy oba věřili si,
ty časy však minulostí asi jsou.
A dívka se chlapce ptá: Čí ty jsi?
To plátno čeká jednou osudový den,
kdy někdo přijde k němu sem,
zničí ho buď někdo nosící strach
nebo druhý z něj opráší starý prach.
Komentáře (1)
Komentujících (1)