Monologika
Anotace: variace na postupný i vějířovitý rytmickorýmový obrazec s dodržením daných tří koncovek.
...
Jsem jako tvoje skládka
na kterou každou chvíli
vršíš zbytečnosti.
Bereš mě zkrátka.
To řeky uvolnily
ledy upřímnosti
jak prsty - cingrlátka -
které ostré pily
přibrousily dosti.
Jsi symbol nevinnosti.
Máš v sobě hořkost býlí
přitom jsi tak sladká...
Jsem jako tvoje skládka
na kterou navršili
moje zmrzlé kosti.
Jsem hlava která šílí
jak v těžké opilosti
Jsem most v němž chybí matka.
Jsem
chůze
velmi
vratká.
Zas po tmě jsme tu zbyli
napnutí do krajnosti.
Pointa? Bez pozlátka:
Řeku jsme rozvodnili
Nikdo ji nepřemostí
...
Komentáře (5)
Komentujících (5)