Mlčeti zlato
...
Vyvedu lehce z těch tvých očí
těžkooděnce
s Chárónem temně zapějeme
o běloskvoucím Styxu
vodě voděnce
až slza slzu křehce smočí
když odnikud nikam krásně jdeme
na konec apendixu
mých veršů ospalých
které ti trnem na rty kreslí
jak prsty na kalich
podivné runy
jichž překlad
bychom
neunesli
Je úkrok ještě zbabělostí
nebo už tancem
bez zvukové
přítomnosti?
Může být černá bez bělosti
a trnová
bez hladkých oblin
tvého těla?
Nepozná nikdy horkost mého čela
kdo neokusil chlad
a přesto
milovat
jde i bez těchto balastů
bez tupé nenávisti
která se
natřikráte
jistí
v mé chvále nutných
kontrastů
Chci vyvést z těch tvých očí
těžkooděnce
sám ve stupidní zbroji
na rukou co se hladit bojí
hloupé prstence
do kterých slova zatnu
jak paví péra
ze zahrad mistra Dia
Raději mlčím
zlátnu
stříbrný včera
zítra z iridia
...
Komentáře (3)
Komentujících (3)