Anotace: ... opět první ze tří, další dvě najdou případní zájemci na konci dílka ...
Sbírka: letos
.
.
Noc vosk svícím přetaví
v ornamenty těl
bolest skřípne
o zub samoty
oči se rozutečou
do světel
žízeň zvadne
ve váze od starožitníka
co se ještě
přes všechnu tu lásku
nenarodil
kytky se utopí
v kapkách potu
protože křídla
se před branou do ráje
odevzdávají
tím voskem
slepí hluší němí
ležíme bez hnutí
na dně moře
poslední živé perlorodky
svého druhu
(víme že tou perlou
zemřeme)
...pořád ještě před rájem
a křídla nám rozežírá sůl
.
.
II. https://www.liter.cz/basne-ostatni-148349-cist
III. https://www.liter.cz/basne-ostatni-148375-cist
.
.
A křídla nám rozežírá sůl
když nemilujem, je nás jen půl
A v slzách koupeme se dál
když ne lásku, co by si člověk přál?
10.10.2008 08:15:00 | Beepat
....křídla před bránou do ráje se odevzdávají...pravda
...a kdo tam chce? (všichni?)...nesouhlasím
09.10.2008 02:30:00 | WAYWARD
jedame, to si jen myslíš... :o)
enigmane, někerý brány se přelízt fakt nedaj :o)
dobrou kucííí, a dík
09.10.2008 01:12:00 | hanele m.