Tápání
Anotace: takový vypsání se...:-(
Jako počítačka hvězd
uprostřed kuželových lamp
zděšená z noční oblohy.
Jako dirigent
před orchestrem národním
bez nástrojů
zívají nudou
...
/ Vylité mléko,
podlaha se smetanovou příchutí
-milovat se v bílkovinách-
...to bylo//
Jako průvodce hradem
s vysklenými brýlemi
a příběhy pradávné
přednáší sobě.
(prázdno)
Snad i hasičem
omotaným v alobalu
hasit plameny s příchutí ostré papriky
pod mořskou hladinou.
//Romance pod peřinou,
slova jež halí nahá těla
a příjemně mrazí.
...to bylo//
Jako kosmonaut
na úřadu práce.
Jako rybář,
co nezabije němou tvář
a sám hladem umírá.
//Dvě těla pod sprchou
v mokrém světe
a smích uzavřený v bublinách.
...to dávno není.//
Jako matka,
jenž nemá dítko vlastní krve.
Jako ty,
jako ty teď tápu.
...Možná jsme ten piknik v trávě unáhlili...
...možná...
Přečteno 328x
Tipy 13
Poslední tipující: Koskenkorva, zenge, ziriant, Churry, RustyHalloes, Lonely.girl, Glooaming
Komentáře (2)
Komentujících (2)